Wat maakt nu juist deze aloe anders?
aloe vera is reeds duizenden jaren bekend maar pas sinds kort kan men aloe bewerken en bewaren. Rond 1968 werd het eerste stabilisatieproces uitgevonden door B. Coats. ( Dhr. Coats heeft dan ook zijn eigen merk aloe vera en verkoopt deze in de USA). Het is een manier waarbij de handgefileerde bladeren van de gelei worden ontdaan en door gematigde ( ruim 70- 82 ° C) verhitting en toevoeging van andere stoffen een zeer lange houdbaarheid ontstaat met een klein gehalte actieve stoffen. Er wordt nu na 30 jaar nog steeds volgens dit systeem gewerkt door enkele bedrijven omdat ze het gepatenteerd hebben. Deze aloe wordt ook wel single strenght aloe genoemd, enkelvoudige sterkte aloe genoemd ( 0.46 % aloesolids by IASC). Het product is niet slecht maar het kan veel sterker.
Enkele bedrijven die zich ook bezig houden met de verwerking van aloe vera hebben inmiddels andere methodes gevonden (o.a. Ecolife sinds 1990, laag temperatuur met een vacuum evaporatie proces, speciale tijd en temperatuur instellingen ) om de aloe vera plant zo te bewerken dat een hoog gehalte aan actieve stoffen wordt opgevangen. Door een lage temperatuur blijven enzymen actief. Gesteund door onderzoekers als John C. Pittmann, Ivan Danhof en A.J.J. van den Berg die ontdekten dat de meest actieve stof , de long chain polysaccharides, ook wel mucco polysaccharide genoemd, zich bevinden in de binnenste lagen van het blad en het parenchym. Dit verklaart tevens de bevindingen waarom de producten met een hoog aantal solids, inclusief de polysaccharides meer invloed hebben dan de enkelvoudige aloe vera producten. Volgens nieuwe technieken wordt ook het binnenste van het blad meegenomen waarin tot 200% meer aktieve stoffen zich bevinden samen met de gelei.
Met deze nieuwste technieken wordt alleen de aloine, die tussen blad en gelei zit verwijderd. Hierdoor verkrijgt niet alleen een product met het hoogste aandeel natuurlijk voorkomende polysaccharides, maar ook met het hoogste aandeel solids. In enkele producten niet minder dan 10,000 mgs per liter.
Smaken van aloe producten
Zoals u overal kunt lezen bestaat aloe vera voor 98 -99.5 % uit ( opgeslagen) water / plantvocht. Het is dan ook ronduit vreemd om te zien dat er zoveel verschillende aloe vera producten zijn die absoluut niet meer op "water" lijken! Ingedikt , sterke smaak, zuur, bitter enz. Als u de gelei uit het aloe vera blad door een raster zou persen krijgt u dus een glas met doorzichtig helder met ietwat gelig/turquoise kleur waterdunne aloe vera.....het smaakt eigenlijk nergens naar, behalve ietwat bitter, want er zijn nog geen conserveermiddelen aan toegevoegd ( vit C, citroenzuur)en als men werkelijk alleen de binnenste gelei gebruikt is de bittere smaak van het Aloine houdende gele sap ook niet in het product terechtgekomen! Heeft u een aloe vera product wat erg bitter smaakt dan is het NIET gemaakt uit enkel de gel. De slijmerige tussen laag die op de gelei ligt is dan mee verwerkt samen met het bittere sap. Is de buitenzijde van het blad ook mee verwerkt hangt het van de filterprocessen af hoever het product nog bitter smaakt. Er zijn zeer moderne technieken die ervoor zorgen dat de ongewenste stoffen zich hechten aan andere moleculen die zo makkelijk worden afgescheiden zonder veel filtratie.
Bijna alle bedrijven voegen o.a. ascorbic acid toe. Dit is niet erg want het is een vorm van vitamine C. Alleen weet u hoe vitamine C smaakt. Neemt u maar eens een vitamine C tablet in.....Ecolife bevat enkel natuurlijke conservering. Niet slecht dus! Ook doen veel bedrijven er weer Xanthaangom of Carrageen in om het wat dikker te maken zodat het product dan weer minder op het dunne water lijkt.
Is het blad ( de buitenkant en beschermhuls voor de gel) van de plant meeverwerkt, de zgn. Whole leaf producten dan zou u een graskleur groen product hebben! Het blad van de aloe vera is nl. groen. Alleen zijn deze producten nooit groen, alles is eruit gefilterd..... Zo ziet u maar.
Ook wordt er door een enkel Amerikaans bedrijf alcohol in de aloe vera gedaan. Staat niet op het etiket, hoeft ook niet omdat men onder de norm voor alcoholische dranken blijft en men het dus niet hoeft te vermelden. Ook noemen sommige bedrijven het verhitten tot ruim 80 ° Celsius "cold" verwerkt of stabilized. Vreemd............Om nog niets te zeggen over het aandeel conserveermiddel dat sommige gebruiken. Er zijn Spaanse kwekers die wel 2 % aan conserveermiddel toevoegen. Er is niet meer nodig dan 0.1 % -0.2% ( bijv. 0.05 % potassium en 0.1 % benzoe zuur wat natuurlijk in vele vruchten voorkomt). 2 % lijkt niet echt veel maar is toch veel meer dan echt noodzakelijk is.
Concentratie goed of niet?
Concentratie: Door concentratie blijft een hoger deel actieve stoffen over. Deze aloe vera is dan ook effectiever en als volgens de laatste technieken wordt gewerkt blijft de voedingswaarde gelijk. Komende jaren zullen er nog vele producten op de markt komen die aloe vera bevatten in verschillende vormen.
De producten die u terugvind op de site zijn goed getest en worden door duizenden mensen en (huis)dieren dagelijks gebruikt.
De producten zijn sterker dan stabilized aloe vera gel volgens het cold handfilleting proces. Dit enkel door een compleet vernieuwde manier van het verwerken van de aloe. Welke aloe vera u ook neemt, zorg dat het een aloe vera product is dat het maximale aandeel aan aloe vera polysaccharides en aloesolids bevat.
Iedere batch wordt door een onafhankelijk labaratorium getest. Zowel als door het IASC en AFL. Geproduceerd onder toezicht van het TDH ( Texas Health Department)/ De puur- en zuiverheid en hoeveelheid aktieve ingrediënten en staat onder controle van het aloe vera Research Foundation en de International Aloe Science Councel.
IASC standaardvoor aloe vera voor 100% aloe vera producten:
- aloe vera gel: 0,46 % aloe vera solids per liter.
- aloe vera Whole Leaf 0,92% aloe vera solids per liter.
Ecolife Aloe vera Gel bevat meer dan 1.3% solids en zou dus volgens de internationale norm 220% aloe vera mogen heten...of andersom...U kunt er meer dan 1 liter water bijdoen en het is dan nog sterker dan "100% aloevera".
Een product kan dus meer of minder solids bevatten. Solids worden gemeten met de HPLC test. Het aandeel glucose, mannose en Malic Acid wordt gemeten met de NMR test.
Verder bevat aloe vera meer dan 200 stoffen die elk bijdragen aan de synergie van een goed aloe vera product! Deze 200 stoffen zijn lang niet in ieder merk aloe vera aanwezig. Met name de fabrikanten die met koolfilters werken verliezen een groot gedeelte van de actieve en dus zeer belangrijke ingredienten van de aloe vera grondstof. Neem iedere dag aloe vera in met een zo hoog mogelijke kwaliteit. De onderzoeken spreken voor zich.
Voor een betrouwbaar beeld dient u tenminste 2-3 maanden iedere dag aloe vera in te nemen/op te smeren. Bij inname liever nog 5-6 maanden. Alle onderzoeken wijzen uit dat bio-actieve aloe-vera het meeste effect heeft.
Bron: Universatie of Miss. / Univera Pharmaciteuticals/ H & S Service GmbH , Spectral GmbH/ North Texas Research lab/ IASC.
Disclaimer: Informatie is zuiver informatief.
- STS Health Supplies BV te Goes
- E-mail: sales@ecolife.nl;
- Telefoon: 0113-214120;
- Of fax: 0113-229485
- Klaverpad 13, 4461 MD, Goes, Nederland